Hollowline, lichtgewicht volbloed

De Hollowline is het topmodel van Rikkers. Deze basgitaar combineert een krachtig, gedefinieerd laag met een fluwelen akoestiek en een gering gewicht. Het design is afgeleid van de Rikkers Powerline bass. De Hollowline is echter uitgevoerd met sound chambers in het inwendige van de body. Behalve een aanzienlijke gewichtbesparing levert dit een zeer resonant en transparant geluidskarakter op.

Rikkers Hollowline Bassguitars

Doordachte single cutaway

Karakteristiek voor de Hollowline is z’n single cutaway design. Deze constructie levert een groot contactoppervlak op tussen hals en body. Hierdoor wordt de trillingsenergie van de snaren optimaal benut, wat een prachtig dominant laag oplevert. Dankzij de vloeiende overgang tussen hals en body zijn ook de hogere halsposities zeer comfortabel bespeelbaar.

Rikkers Hollowline Bassguitars

Verfijnde hollowbody akoestiek

Bij voorkeur bouwen we de Hollowline met een verlijmde hals omdat dit het meest recht doet aan de typerende hollowbody sound. Desgewenst is de bas ook leverbaar met een doorlopende of geschroefde hals. De verfijnde akoestiek van de Hollowline benadrukken we meestal nog door het monteren van een piëzobrug en -zadels.

Rikkers Hollowline Bassguitars

Volledig custom made

Elke Hollowline is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Graag bouwen we deze bas volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren met de meest luxueuze houtsoorten en topkwaliteit pickups, elektronica en hardware. Vanzelfsprekend is deze volbloed bas verkrijgbaar als 4-, 5- en 6-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.