Classics met een powersound

Naast onze eigen Rikkers Waveline gitaren bouwen we regelmatig klassiekers variërend van de Stratocater, Telecaster en Thinline Tele tot de SG en ES335. Maar dan naar onze eigen ideeën over sound, uitstraling en speelcomfort. Vaak komen er in onze shop gitaristen langs die bijvoorbeeld al een Strat of Tele bezitten maar die zoeken naar een dominantere sound. Andere spelers zoeken een nieuwe kwaliteitsgitaar met de verweerde looks van een vintage. Voor de veeleisende fans van de klassieke modellen voegen we aan het authentieke concept graag iets extra’s toe.

Rikkers Classic models

Kwartierse hals

De klassieke hals is sinds de jaren ‘50 gebouwd van ‘slab cut’ hout. In goed Nederlands: ‘dossen’ gezaagd. Deze constructie levert niet de meest stabiele en stijve hals op. Bij Rikkers bouwen we de halzen daarom van twee delen kwartiers hard rock maple. Dankzij de grotere stijfheid van de halzen hebben onze Classics een beduidend voller en strakker laag.

Rikkers Classic models

Relic look

Een van onze specialiteiten is het bouwen van relic guitars. Deze Classics vertonen de overtuigende sporen van een roerig clubleven. We geven deze gitaren een meedogenloze relic behandeling waardoor ze niet van oud te onderscheiden zijn. Compleet met verweerde craquelé lak en kras- en slijtschade op de juiste plekken. Alle chroom hardware nemen we agressief onderhanden waardoor het de doffe, sleetse uitstraling heeft die bij een oude gitaar hoort.

Rikkers Classic models

Custom built

Elke Rikkers Classic wordt handgebouwd met alle gewenste houtsoorten, pickups, elektronica en hardware. Onze klassieke modellen zijn verkrijgbaar als 6- en 7-string, en (zonder meerkosten) linkshandig.