Vakkundige reparaties en onderhoud, jouw instrument is het waard

Bij Rikkers is jouw gitaar, basgitaar of contrabas in vakkundige handen; een kwart eeuw aan ervaring staat daarvoor garant. Van complexe halsreparatie tot periodiek onderhoud, in ons atelier ontvangt jouw instrument de zorg en deskundigheid die het verdient.

Elke reparatie begint met een gratis inspectie en advies.

Kom langs tijdens onze reguliere openingstijden. Als we je instrument gezien hebben kunnen we je vaak een prijsopgave en een planning geven, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Voor nog meer zekerheid geldt op al onze werkzaamheden drie tot zes maanden garantie.

Rikkers Reparatie Service

Afstel en Onderhoudsbeurt: de APK voor je gitaar.

We hebben in de afgelopen 30 jaar duizenden instrumenten afgesteld. Toch is er geen standaard afstelling omdat elke muzikant andere eisen stelt aan zijn of haar (bas-) gitaar. We stellen je instrument af op jouw wensen, afgestemd op jouw snaren en op jouw muziek. Bij een afstel- en onderhoudsbeurt kijken we je gitaar na van de tuners tot de output. Topkam, toets, pickups en electronica, we gaan alles bij langs. Dit combineren we met een grondige reiniging, polijst en doorsmeerbeurt zodat je (bas-) gitaar er weer even tegen kan. We doen het goed of we doen het niet. Dat houdt in dat we gemiddeld 1,5 tot 2 uur bezig zijn met je instrument. Daar krijg je dan ook garantie op.
Afstel en Onderhoudsbeurt: € 75,00
Er geld een meerprijs van €15,00 voor een tremolo.

Rikkers Reparatie Service

Frets Vlakken

Soms moeten frets gevlakt worden voor je een instrument goed kunt afstellen. Vlakken houdt in dat de frets van je bas of gitaar tot op de 100ste millimeter precies gelijk hoog worden gemaakt. We doen dat per snaar. Na het vlakken moeten de frets worden gerond, geschuurd en gepolijst.

Een vlakbeurt kost gemiddeld anderhalf tot 2 uur.

Vlakken inclusief
Afstel- en onderhoudsbeurt: € 175,00

Er geld een meerprijs van €15,00 voor een tremolo.

Rikkers Reparatie Service

Herfretten

Als frets te laag zijn of te diep ingesleten kunnen ze niet meer gevlakt worden. Vervangen van alle frets is dan de oplossing (3 of 4 frets vervangen is bijna evenveel werk als allemaal overigens). Oude frets worden uitgesneden en verhit waarna ze met speciaal gereedschap uit de sleuven worden verwijderd. Na het verwijderen wordt de toets meestal gevlakt en worden de nieuwe frets verlijmd en geperst in de toets. Hierna moet er gevlakt en gerond worden. Dit is wat je noemt een Grote Beurt. Met een herfret kun je veel halsproblemen oplossen.

We zijn gemiddeld 5 uur kwijt aan de gehele operatie.
Herfretten inclusief vlakken, afstellen/onderhoud: € 300,00
Er geld een meerprijs van €15,00 voor een tremolo.

Rikkers Reparatie Service

Kop verlijmen

Een val, een tik of een dreun: als je instrument van mahonie is gemaakt is je kop zo gebroken. Dat kan bijna altijd goed gerepareerd worden. Ons record is 6 kopbreuken in 1 week. Is je kop er af, verzamel de splinters en haal de snaarspanning van je gitaar. Het verlijmen, bijvullen, bij- en afwerken is een klus die tussen de € 130,00 en € 150,00 kost. Wil je de scheur onzichtbaar weggewerkt hebben dan moet er een spuitklus aan te pas komen en wordt het een stuk duurder. Hou rekening met € 300,00 tot € 350,00 euro.